maanantai 28. tammikuuta 2019

Jäisen vastatuulen puhaltajan poika. Luku 24 kristusavain


          Jäisen vastatuulen puhaltajan poika

Raamatun tulkintaa, tutkielmia ja muita viisauksia uuden ajan ihmiselle


Luku 24. kristusavain


”Te taas älkää tehkö liittoa tämän maan asukasten kanssa, vaan kukistakaa heidän alttarinsa. Mutta te ette kuulleet minun ääntäni. Mitä olettekaan tehneet! Niinpä minä nyt sanon teille: Minä en karkota heitä teidän tieltänne, vaan heistä tulee teille ahdistajat, ja heidän jumalansa, jotka eivät eläviä ole, tulevat teille paulaksi.” (Tuomarien kirja 2;2,3/Mikkonen)

Tässä meille ihmisille ovat annetut jumalalliset aseet, joilla pahan alttarit kukistuvat:

         älä suutu, älä himoitse, älä vanno, älä tuomitse, rakasta eläväsydämistä ihmistä

Siinä ne ovat, hyvä herra’s väki! Täydellisen ymmärrettävät ja hyvin käytännölliset käskyt. Ei merkillisiä taikoja, ei vainajahenkien kutsumisia aineellisessa, ei liturgioita ei ehtoollisia, ei huuhaata ei piipaata, ainoastaan raudanlujat, käteenkäyvät elävät.käskyt, joiden toteuttaminen maanpäällisessä elämässä käy helpoksi, kun kaksi vastusta tunnistetaan ja niiden vaikutus kuoletetaan. Nämät kaksi sielun, ihmispojan, vihollista ovat:

I Eksytyksen henki

II Ihmisen himoluonto (lihan mieli)

Nämä ovat vastustajamme, kompastuskivemme. Aivan ensinnä on meidän uskottava niihin, ja sen päälle tunnustettava näiden voimien olemassaolo ja sen jälkeen tunnistettava ne.

I Eksytyksen henki; totuuden ja tiedon ja rakkauden päävastustaja, joka toimii kaikella valheen voimalla ihmismielen kautta. Se rakentaa ja varustaa saastaisuuden, haureuden, kaikenmuotoisen jumalattomuuden ja laittomuuden kaupunkia kaikkien lapsiensa, pahuuden olomuotojen kautta herättämällä ja ravitsemalla ihmisen itsekästä turhamaisuutta ja henkistä laiskuutta, joka pilkkaa tietoa, ja näin estää ihmistä näkemästä tiedon ja totuuden avainta. Eksytyksen henki on totuuden, elämän, pahin vihollinen, valehtelija joka ruumiillistuu massiiviseksi pedoksi kansoissa, joita se kiihottaa vihaan ja kaikenkattavaan turmelukseen, sotaan ja murhaan ja tuhotyöhön. Meidän on ymmärrettävä, että ”kehittynyt” yhteiskuntajärjestelmämme – myös uljaassa suomemme maassa – on rakennettu valheen perustalle. Kuulemme usein seuraavanlaisia sananparsia yhteiskuntamme virallisessa kielenkäytössä, ja seuraavasta esimerkinomaisesta sanamääritelmä -listasta jonkin sanan esiinputkahtaessa oletusarvona on, että se toimii merkkinä ymmärtäväiselle siitä, että olemme liikkeellä valehtelijan luomalla pelikentällä: => demokratia, hyvinvointiyhteiskunta, rauhanturvaaja, tasa-arvo, markkinatalous, politiikka, vapaakauppa, turvaverkko, ihmisoikeudet, kehitysapu, tietotekniikka, huoltosuhde, talouden sopeuttaminen, ilmainen peruskoulutus, yhteistyöneuvottelut, kulttuuri, viihde, terveydenhuolto, vanhuspalvelut, ja josta Jeesus erityisesti varoittaa; oikeaoppiset ja -uskoiset ja heidän jumalanpalveluksensa eli kaikki uskonnot ja kirkot yms. Että tuota tämän pienen sanalistan perustuksella voimme toki ymmärtää jo, että tämän päivän maailmassamme jota niin uljaaksi ylistellään, tämä lista jatkuu loppumattomiin…

II Ihmisen himoluonto; Ihmisen lihallinen ulottuvuus, alempi himoluonto, joka vallan - ymmärtämättömyyden sen kernaasti salliessa - ottaessaan alkaa toimimaan ilman korkeamman älyn ohjausta, ilman kristusymmärryksen valon vitsaa. Tässä tilanteessa ihminen on suuressa vaarassa joutua valjastetuksi saatanan valtakunnan torppariksi viljellen vihaa, sortoa, pelkoa, kateutta, kilpailua ja väkivaltaa; sitä siementä, jonka hedelmää kehittynyt nyky-yhteiskuntamme ravinnokseen huutaa. Tämä on eläinluonto – eikä näin esillenostettuna eläintä alentava vaan osoittamassa sen hengissäselviytymis-luonnon -, se osa ihmistä, jossa ei korkeaa ymmärrystä eikä oikeudentuntoa ole, ja jota nimenomaan edellinen (I eksytyksen henki) pyrkii kaikin keinoin herättelemään ja villitsemään turhiin ja järjettömiin tuhotöihin.

”Taistele epäpuhtaiden ajatustesi kanssa ennen kuin ne voittavat sinut. Kohtele niitä kuten ne sinua, sillä jos säästät ne ja ne saavat juurtua ja kasvaa, tiedä, että nämä ajatukset voittavat ja tappavat sinut. Ole varuillasi, oppilas, älä salli edes niiden varjon lähestyä sinua. Sillä se kasvaa ja suurenee kooltaan ja voimaltaan ja sitten tuo pimeyden olemus valtaa sinut enne kuin olet havainnut mustan, saastaisen hirviön läsnäolon.” H.B. Blavatsky; Hiljaisuuden ääni

Näitä meidän, ymmärtäväisten jumalan lasten on tarkattava. Sillä onhan niin, että taudin aiheuttaja on tunnustettava oikeaan taudinmääritykseen ja toimivaan lääkinnälliseen toimenpiteeseen päästäkseen. Nyt kun joudumme käsittelemään pahan ulottuvuuden alkujuuren, himoluonnon, so. pedon tunnistamista, kääntyy huomiomme melko luonnikkaasti erääseen arvoitukseen Johanneksen ilmestyksessä. 

”Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentäkuusi.” (Johanneksen ilmestys 13;18)

Tässä siis olisi tietoa tarjolla niille, joilla ymmärrys on. Joilla ei ymmärrystä ole, älköön vaivautuko tielle, sillä heitä astuu valehtelijahenki vastaan syöttäen tyhmyyden lapsen, so. pilkan ja halveksunnan heidän valottomiin sydämiinsä. Pyydän huomioimaan, että seuraavat asiat ovat vertauskuvallista käsittelyä elävistä ja mitä todellisimmista hengen elämän ilmiöistä; vertauskuvien, symbolien (tässä kohden lukujen) kautta siksi, että ihmismielelle olisi tarjolla yksi työkalu lisää näitä tärkeitä asioita ymmärryksellään lähestyä.

Siis, hyvät ihmiset: luku kuusi (6) on pedon luku, ihmisen alemman luonnon luku. Kun me nyt mielimme tästä alhaisesta asemasta ylöspäin ponnistaa, johdumme kysymään, minkä luvun me tarvitsemme avataksemme pedon luvun, eläinluontomme lukon, kirkastaaksemme sen luonnollisen (eläimellisen) ymmärryksen ”Kristustietoisuudeksi”, jonka luku on seitsemän (7)? Minkä luvun me tarvitsemme? Tarvitsemme vain yhden luvun, luvun yksi (1). Yksi (1) on avain, joka yhdistetään lukuun kuusi (6), jolloin syntyy luku seitsemän (7).  

”Kun kuusi on tuhottu (*) ja laskettu Mestarin jalkojen juureen, silloin oppilas on sulautunut YHTEEN (**), tulee yhdeksi ja elää siinä.” - H.B. Blavatsky; Hiljaisuuden ääni.

(*)Kuusi prinsiippiä; tarkoittaa sitä että alempi persoonallisuus on hävinnyt ja sisäinen yksilöllisyys sulautuu ja häviää seitsemänteen eli henkeen.

(**)Oppilas on yhtä Brahmanin, Atmanin kanssa, eli sulautuu yhteen kaikkialliseen tietoisuuteen.

 Tämän kirkastuneen tietoisuuden valossa voimme korkeammalta tarkastellen nähdä, mikä muu luku ilmestyy kun avaimella (1) avataan pedon luku (6). Siis: ykkönen (1) on avain, kuusi (6) on lukko. Työntäessämme avaimen (1) lukkoon (6) kohoamme korkeammalle näköalapaikalle ja voimma huomata erään muun luvun. Minä on tämä uusi, muu luku? - kysymme nyt. Se on luku, hengen valtakunnan luku, jota eksytyksen henki meitä lukemattomilla keinoillaan hämmentämällä koettaa estää näkemästä. Kun me ymmärrämme tämän, paholainen on siirretty sivuun, pois vallasta kertakaikkiaan, ja mikä huomionarvoisinta, täysin Jeesuksen opin mukaisesti; ei tappamista, ei hallitsematonta lihan mielen vihaa, ei pahan kimppuun asein käymistä. – Näemme uuden luvun, loppuunsaattamisen luvun, kotiin tulemisen luvun, uusilla kirkastetuilla hengellisillä silmällämme, auenneella sydäntietoisuudellamme, kristustietoisuudella. 

Johanneksen ilmestyksessä kehotetaan laskemaan pedon luku. Se on helppoa. Palikat ovat annetut eteemme, käyttäkäämme vain yksinkertaista numerologiaa: 6+6+6 = 18 = 1+8 = 9.

…mutta…laskea pedon luku ymmärryksellä: ”…jolla ymmärrys on, laskekoon pedon luvun…”. Tämä lähestyminen avaa uuden maailman, jonka porteille pahuuden, saatanan lapseksi helposti valjastettavan ihmisen lihan luonnon valta päättyy: --- noustessamme luvun kuusi (6) yläpuolelle pedolta loppuu happi jota me olemme sen keuhkoihin itsetiedottomasti tähän asti puhkuneet, ja hengen silmiemme edessä tämä luku kääntyy luvuksi yhdeksän (9), joka on hengen todellisuuden luku.

”Tämän luvun 9 värähtely kuuluu niille, jotka ovat TASAPAINOSSA ja jäävät.” – Kryon

Olemme tulleet rakkauden, ymmärryksen ja kauneuden kuningaskuntaan, taivasten valtakuntaan, ikuiseen elämään. Alkuun Kuningasten kirjasta lainaamamme varoitus maalliseen ymmärrykseen nojautumisesta ja maallisten jumalien seuraamisesta on kuultu ja tästä johtuva ahdistuksen paula on vältetty.

Loppuunsaattamisen luvun (9), jonka näemme noustuamme ihmisen luvun yläpuolelle, ja tämän ihmisen luvun (6) kytkeytyessä luonnollisesti toisiinsa muodostuu ikuisuuden, jumalan, luku; iankaikkisesti ajattomuudessa itseään kiertävä luovan voiman luku, luku kahdeksan (8). Katsokaa ja ymmärtäkää, ihmiset; tässä on kaiken viisaus, ratkaisun avain. Luvun kahdeksan (8) muotoutuessa olemme olemme yhdistyneet jumalalliseen todellisuuteen, jumalan valtakunta on tullut lähelle, on tullut meihin. Ikuinen jumalallinen viisauden ja tiedon - ymmärtämisen – ja rakkauden vuodatus ohjaa Ihmisen elämää joka hetki samalla uuden ihmisen kiitoksen ja kunnioituksen aallon kohotessa jumalan kasvojen eteen. Ihminen on tullut kotiin ja väreilee ylitsepursuavassa elämän yhteyden virrassa sisällistä onneaan ja rauhaa. Rauhan ja kunnian kaupunki on rakennettu, paha on muuttunut hyväksi, kuollut on herännyt eloon.

Pedon luku on laskettu, ymmärryksellä. Otimme profeettojen kehotuksesta vaarin ja läskimme koko tahtomme ja sydämemme voimasta kristusavaimen jäljille, luvun yksi (1) jäljille. Lisäsimme tämän löytämämme luvun pedon lukuun kuusi (6), joka on maallisen ihmisen luku ja saavutimme kristustietoisuuden ja tällä kirkastuneella uudella hengen näkökyvyllämme, jumalan valtakunnan avaimella, avasimme pedon luvun kohoten sen yläpuolelle ja saatoimme tunnistaa luvun yhdeksän (9), hengen maailman luvun, tunnistimme saatanallisen valheen kaikkinensa ja ymmärsimme lopulta, että me elämme lakkaamattomassa hengen yhteydessä, luvussa kahdeksan (8); me elämme rakkauden voimavirrassa, joka virtaa ylhäältä alas (ihmisen poika lihassa) ja meidän kauttamme jälleen takaisin ylös (kirkastunut ihmisen poika); me ymmärsimme, että henki on elävä, ja jumala on yksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti