lauantai 26. tammikuuta 2019

Jäisen vastatuulen puhaltajan poika... hengetön laki


Jäisen vastatuulen puhaltajan poika

- Raamatun tulkintaa, tutkielmia ja muita viisauksia uuden ajan ihmiselle


luku 26.      hengetön laki



Rakkaani, oikeamielisyydestä palavat veljet ja sisaret! Mitä on maallinen laki meille? Onko meidän kuljettava maallisen lain jäljessä? Ei. Se ei ole meitä varten. Maallinen laki on kuollut laki, kirjoitettu hengessään ja sydämessään kuoleman ja ymmärtämättömyyden usvaisia katuja lukeville ihmisille, mutkaisia teitä tallaaville väärän voiton pyytäjille, ihmisen varjoille.



”Mutta me tiedämme, että laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle – viisaalle ja elävälle -, vaan laittomille, ja niskoitteleville, jumalattomille ja epäpyhille, lapsen tappajille ja -raiskaajille, haureellisille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, ja kaikille muille, jotka ovat tervettä oppia vastaan.” (Paavalin ensimmäinen kirje Timoteukselle 1;8-10/Mikkonen)



Laki on hyvä, kun sitä käytetään lain mukaisesti. Mutta kun on niin, että lueteltuun Paavalin kirjeen jumalattomien listaan voimme lukea kaikki, jotka tänä päivänä lakia käyttelevät, kaikki valtion ja hallinnon ja kirkon virkaatekevät, niin voimme ymmärtää, miksi pahantekijä ja riistäjä on korotettu ja oikeamielistä vainotaan, oikeamielistä, jonka sydämeen on kirjoitettuna elävä laki, jumalalliset käskyt. Lain käyttäjän on ensin tiedettävä, ettei maallista lakia ole pantu hänelle, jolla sisäisesti jo korkeimman laki on, hänelle, jonka elävään sydämeen, omaan tuntoon, on poltinmerkitty rakkauden laki ja säädökset, jotka käyvät kaiken ylitse eivätkä salli hänen pahaa tekevän. Maan laki on rosvoja, juonittelijoita, murhaajia ja valehtelijoita varten, heitä, jotka vaeltavat täällä näkyvässä ilmiömaailmassa suruttomina, unohtaen kuunnella korkeimman ohjausta, etsiä totuutta, janota hengen neuvoa kykenemättöminä muistamaan omaa todellista elämänpalvelustehtäväänsä, ja, jotka – pirullista kyllä – ovat juuri samalla lainlaatijat.



Mutta me, uskollisuudessa rakkaat, olemme Uuden liiton luvattuja lapsia. Kuten vanhan liitto, lain liitto, katoaa, niin myös maallinen laki on katoava tarpeettomana.



”Mutta tämä taas on saanut niin paljon jalomman viran, kuin hän on myös paremman liiton välimies – ilmoittaja -, liiton, joka on peremmille lupauksille perustettu. Sillä; jos ensimmäinen liitto olisi ollut moitteeton, ei olisi etsitty sijaa toiselle. Sillä nuhdellen heitä hän sanoo: ”Katso, päivät tulevat, sanoo henki, jolloin minä teen eläväsydämisen ihmisen kanssa liiton, en sellaista liitoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta. Sillä he eivät pysyneet minun liitossani, ja niin en minäkään heistä huolinut, sanoo henki. Sillä tämä on se liitto, jonka minä teen sielultaan otollisen ihmisen kanssa; minä panen lakini heidän mieleensä, ja kirjoitan ne heidän sydämiinsä, ja niin minä olen heidän jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Kirje hebrealaisille 8;6-10/Mikkonen)



Muistakaamme, ja muistuttakaamme toisiamme, jotta pysyisimme lohdutettuina ja vahvoina: henki on tehnyt kanssamme Uuden liiton, elävän liiton, jonka välimiehenä ensisijaisesti Jeesus, ja myös monet monet muut jumalallisen totuuden opettajat toimivat.



”Ja silloin ei enää kukaan opeta kansalaistaan eikä veli veljeä sanoen: ”Tunne henki! Ymmärrä totuus!” sillä he kaikki, pienimmästä suurimpaan, tuntevat sen kaiken – sydämessään. Silloin olen minä antanut heille kaiken heidän rikkomuksensa ja vääryytensä anteeksi eikä heidän luopumustaan enää muisteta. Sanoessaan ”uuden”, hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi, mutta se, mikä vanhenee ja käy iälliseksi, on lähellä häviämistään.” (Kirje hebrealaisille 8;11-13/Mikkonen)



Uusi säkenöivä rakkauden ja ilon liitto on tehty meidän kanssamme, kirjoitukseksi taivaan valtakunnan porttiin, josta me, jotka otamme nöyryydellä ja viisaudella valon vastaan, käymme nyt sisälle uuteen Maahan, kauniiseen Maahan, Maahan joka vuotaa hunajaa ja mettä ja kristallipuroja. Ensimmäinen liitto, joka tehtiin isiemme kanssa, on täyttymässä, katoamassa, lain liitto on murentumassa.



”Ja he ovat voittaneet maailman Jeesuksen opetuksen kautta ja hänen elämän-esimerkkinsä voimasta, eivätkä he lihaansa rakastaneet, vaan ovat olleet alttiit totuuden puolesta kuolemaan asti. Sentähden riemuitkaa, taivaat, ja te ihmiset, jotka niissä asutte! Voi maata ja merta, sillä perkele, eksytyksen ihminen, on astunut sitä asuttamaan pitäen suurta elämänvihaa ja hankiten suurta vahinkoa, sillä hän tietää, että hän on kuolevainen ja elää vain hetkisen ajassa.” (Johanneksen ilmestys 12;11,12/Mikkonen)



Siis; riemuitkaamme! Riemuitkaamme me, joiden sydämiin uudet ainakaikkiset elävät jumalan käskyt ovat kirjoitetut! Iloitkaamme rauhan kuningaskunnan tulemusta! Se tulee, mutta ei yhdessä yössä. Perkele, se vanha lohikäärme, tietää tuhonsa tulevan: mitä se tekee? Sen täytyy vahvistaa maallista lakia jonka avuin se on hallinnut demonisten vihan ja pelon lieskoihin ajamiaan eksytettyjä lampaita – kansalaisia. Näinä viimeisimpinä aikoina maallista lakia, saatanallista vihan lakia, säännöstöjen ja pykälien verkkoa, tiivistetään ja tiivistetään, punotaan ja punotaan, jotta myös meidät, elämän sanansaattajat, pelotettaisiin työtä tekemästä.  



”Mutta maan kansa sai jumalan lapsien kädet herpoamaan ja pelotti heidät rakentamasta.” Esra 4;4/Mikkonen)



Ajojahti käy kiivaana, kaikilla rintamilla, ja me tunnemme sen. Maallisen ihmisen - pirullisen elämän ulkopuolisen hengen vaikutuksesta - rakentama lakiviidakko murenee totuuden hengen vuodattaman voiman edellä, ja siksi se puristaa meitä kaikella viimeisellä voimallaan. Ja juuri tämän vuoksi maallinen papisto, juutalaiset, Jeesuksenkin tappoivat aikanaan; totuus uhkasi kertakaikkiaan tuhota heidän valtarakennelmansa.



”Ja lohikäärme vihastui vaimoon ja lähti käymään sotaa muita hänen jälkeläisiään vastaan, jotka kantavat elävää ymmärrystä ja pitävät jumalan käskyt ja tuntevat Jeesuksen totuudellisen elämän-opin itsessään.” (Johanneksen ilmestys 12;17/Mikkonen)



Lohikäärme kiemurtelee tuskissaan. Uuden liiton sateenkaari piirtyy keskitaivaalle, meidän yllemme. Rakkauden Laki on asetettu ja astunut voimaan. Riemuitkaamme, ihmiset! Kahleita ei enää ole. Lohikäärme on kuollut, vaikka se vielä viimeisellä kuolemankouristeisella hännänpyyhkäisyllään meistä muutaman murskata koettaa. Mutta me emme pelkää, emme enää. Lupaus Uudesta liitosta, Uudesta elämästä, Uudesta maasta on annettu, ja me näemme sen ja siten uskomme siihen. Ja tämä lupaus on oleva voimassa ja elävänä iankaikkisesta iankaikkiseen.



                                        esivaltasi olkoon rauha, käskijäsi oikeamielisyys



Maallinen laki on kuollut! Iloitkaamme, me ikuisen valtakunnan rakentajat! Taivasten kuningaskunnan valtikka on oikeuden valtikka! Jumalallinen ääni on kuulunut ja piirtänyt rautapiirtimellä eläväisen lain meidän sydämiinne; Rakkauden Lain, joka puolisonsa Myötätunnon iäisellä voimalla puhaltaa kaiken vääryyden ja valheen tieltään. Elämä on voittanut, sillä se on ainoa todellisuus. Ylistäkäämme ylpeydellä korkeinta rauhan ja viisauden henkeä sisällämme, nyt ja aina.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti