torstai 17. tammikuuta 2019

Tulenkohentaja - viisi Mooseksen kirjaa uuden ajan ihmiselle 5.8. ja 5.9.

                   TULENKOHENTAJA

  VIISI MOOSEKSEN KIRJAA UUDEN AJAN IHMISELLE


5.8 Valhe valkehissa vaatteissa. 

"Hyvät ihmiset, kauniit sielut, kuulkaa taas: älkäätte uskoko mitään, mitä ihmiset teille puhuvat. Kuunnelkaatte aina vain omaa sydäntänne, taivaallisen olemuksenne puhetta ja sen mukaan eläkää. Teille on opetettu semmoistakin, muka tuon erityisen jumalan säädöksenä, että mitkä eläimet ovat saastaiset ja iljettävät hänen edessään ja näin myös teidän hyljeksittävät, että siis mitkä ovat eläimet, joihin ette saata koskea ja joita ette saata syödä. Mutta minä sanon, ettei yksikään eläin ole saastainen. Ei mikään elävä! Sanoohan teidän sydämennekin, kirkas hengen mieli teissä, että kaikkea eläväistä tulee rakastaa ja siitä huolehtia, ja ettei eläimiä saa kiusata vaan niistä nauttia ja iloita sekä antaa niiden meidän läheisyydestämme kohota ja meitä mieliriemuin palvella. Ainoa mikä tässä on saastaa ovat nämä käskyt, jotka käskyt ovat papit pyhiksi maininneet ja jotka ovat pursuneet näiden mustasta sydämestä ja vielä tänäänkin valhetta levittävät takertumalla ymmärtämättömään ihmismieleen. Mikään eläin ei voi olla saastainen, vaan päin vastoin kaunis, täydellinen osa ainaisesti pyhää elävää luomakuntaa. Onhan toki niin, ja todistaahan sen oma ymmärryksemmekin, että ruumiinvaaran paikassa elintoimintojemme pitimiksi me ihmiset saatamme itsestään kuolleen eläimen syödä, sillä suurempi paha olisi antaa ruumiimme kuihtua suotta pois, semminkin kun meillä olisi vielä hengen ymmärryksen paloa ja hyvyyttä sydämessämme rakentaaksemme kaunista elämää ympärillemme. Mutta, tämä on varmaa: yksikään eläin ei ole saastainen eikä hyljeksittävä! Ei ainoakaan. Päinvastoin kuin hallitusmies ja pappi, sillä uskokaa pois; lika ja saasta tulee vaan ihmissydämestä kun se on paha, ymmärtämätön. Vastuumme henki-olentoina kannamme siinä, kun varjelemme kaikkea eloa ja koko luomakuntaa!". (V. 14:321)

Erään toisen kerran Mooses puhuu pienelle väkijoukolle kaupungin muurin kupeessa: "Minä ole puhunut teille puhtaasta elämisestä, ja siitä, että itsekäs lihan mieli tulee usein tässä maailmassa eteemme valkehissa vaatteissa, hyväntekijän kaavussa. Ja jotta kykenisitte paljastamaan ruman ja väkivaltaisen valheen, joka kauniiksi sivellyn pinnan alla tahrattomuuttamme vaanii, on oman ymmärryksenne oltava kirkkaan, sydämenne puhtaan. Ajatelkaa, kuinka puhtoisen hyvältä teolta kuulostaakaan hallitusmiesten ja papiston aivoittelema säännöstö - jolla jumala muka voidellaan otolliseksi suhteessa meihin -, jonka säännöstön mukaan teidän, maata viljelevien ja sitä sekä kaikkea elämää kunnioittavien miesten ja naisten, on kannettava herran huoneeseen - leeviläisten aittaan - joka kolmas vuosi kymmenykset kaikesta kylvönne tuotosta, jotta herran palvelijat itse ja myös

kaupungin köyhät, muukalaiset ja orvot ja lesket ja sairaat saattaisivat tulla siitä ravituiksi. Kuulostaapa armeliaalta, rakastavan jumalan puuhalta, eikö vain? Toki toki, mutta valhe se on! Kaamea rikos elämää ja todellisuutta kohtaan on sen viitan-käänteeseen piilotettu. Tämä ihmis-säädös on kuni valkeaksi kalkittu haudan kansi, joka peittää mätänevän lihan ja madot ja ruumiin löyhkän. Ajatelkaatte: kun teitä vaaditaan - teidän sydämen tuntoonne vedoten taivaalliseksi velvollisuudeksenne mainitaan - toimittamaan joka kolmas vuosi kymmenykset köyhän ja orvon syödä, niin mitä se tarkoittaa? Mikä ajatus siihen on haudattuna? Ajatelkaa. Sitä se tarkoittaa, ettei näitä huono-osaisia ole edes tarkoitus auttaa, sillä heidänhän on oltava alati keskuudessamme, miten muutoin heitä voisi joka kolmas vuosi auttaa? Elämän älyn tahto on, että nämä köyhät, orvot, lesket ja muukalaiset - jotka huono-osaisuuteen on valtiojärjestys toimillaan painanut - nousevat onnen elämään, samaan hyvään elämään, jossa ei puutetta ole ja joka on parempiosaisten arpa, jotenka: he niinkäyden lakkaisivat olemasta köyhiä ja orpoja ja leskiä ja sairaita ja muukalaisia, eikä heille enää ymmärrettävästi tarvitsisi kymmenyksikään kantaa. Ja näin: päinvastoin pappismielen, sairaan sydämen tahto on se, etteivät nämä köyhät ja kaikki huono-osaiset ikinä katoaisi kaupungin kaduilta, sillä jos siten tapahtuisi, nousisivat nämä ihmisjoukot terveen sydämen eloon ja omaan voimaansa sekä ymmärrykseensä ja näkisivät valtion valheen ja siinä olisi sen ja samalla koko pappissuvun kaatuminen. Ja aivan samoin on vapautusvuoden ja orjien vapauttamisen säädöksen kanssa: näyttääkin kovin hyväsydämiseltä ja kauniilta vapauttaa orjat palveluksesta seitsemäntenä vuotena, mutta kun on niin, ettei kenkään meistä saata määräillä toisen ihmisen elämää, sillä ihminen on pyhä, niinkuin kaikki elävä pyhää on. Muistakaatte ja lukekaatte neljäs puhdistuskäsky: "Älkää tuomitko ketään, ymmärtäkää ja antakaa aina sydämessänne anteeksi. Älkääkä kajotko ihmisen, aikuisen tahi lapsen, tahdon vapauteen, sillä ihminen on pyhä". Mutta valtion hallinto ja papisto, lihan mielensä liikuttamina, aivoittavat näitä tämmöisiä säädöksiä, kaikkia elämän-älyn lakeja rikkovia säädöksiä, jotta köyhiä ja orjia ja sairaita ja muukalaisia riittäisi - jotta näiden olemassaoloa pidettäisiin ikäänkuin jonkin elämän lain pysyttämänä tilana jota ei muuttaa saata - ja jotta he itse, hallitsijamme, pysyisivät vallassa ja te, työtä tekevät ihmiset, maa-äidin siunauksellisten satojen korjaajat, jatkaisitte
työnne hedelmien kantamista teitä sortavalle ja alistavalle ja teille valheita ja ansoja rakentelevalle hallitukselle, ja teidän oman elämänne tila, tietämätön petoksen alainen elämänne tila jatkuisi". (V. 14:22-29. Luku 15. 17:2-13. 18:1, 3-5, 8. 26:12, 13) 


5.9 Iki-aikainen isien viisaus. 

Mooses puhuu erään kylän ihmisille: "Minä olen jo kauan kiertänyt ja puhunut kylissä ja kaupungeissa totuuden tietoa ihmisestä. Ja nyt on siten, että elämän äly tahtoo teidän kaikkien tietävän sen totuuden semmoisen, että jos hän on jossakin teidän ulkopuolellanne, on hän lihanne ulkopuolella. Liha ymmärtää vaan lihaa, henki on sen ulkopuolella valellen sitä ymmärtämyksensä poltteella houkuttaen sitä ottamaan itsensä vastaan. Sen vuoksi on meidän tämä asia puhuttava ja mietittävä, sillä vain tämän ymmärtämällä saattaa toteutua se, että jokainen ihminen saavuttaa onnen ja autuuden tässä ruumiissa eläissänsä. Teitä, hyvät egyptiläiset ja rakkaat israelilaiset, on ankarien rangaistuksien pelotteella - muka jumalan vaatimuksesta - ahdistettu ettette itse vaan alkaisi totista tietoa etsimään, sillä on näin, että papisto ja heitä valvova hallitus saavat juuri tällä keinoin edelleen kaiken valtansa teidän ylitsenne pysytettyä. Leeviläiset väittävät yksin omistavansa oikeuden astua todellisen elämän eteen, teidän puolestanne. Mutta totta on vain tämä: he valehtelevat omaksi edukseen, he ovat itsekin totisesta elämän lähteestä, viisaudesta eksyneet, ja estävät samalla teitäkin tiedon ja elämän alkuperän yhteyteen pääsemästä. Tämä on totuus. He kaikki levittävät kaameata valhetta - ja tulevat vielä pitkiä ajanjaksoja levittämäänkin yhdistymällä erityisiksi toinen toistaan vastaan taisteleviksi, toistensa oppeja kieltäviksi suuriksi pappiskunniksi -, joka valhe syöksee ja myöskin pysyttää ihmiset epäonnen elämässä, orjan asemassa, estäen heitä näkemästä, että totuus, sen ymmärrys, on sydämessä, ihmissydämessä".

"Teitähän on ankarasti peloteltu, kuoleman uhallakin, ennustelemasta merkeistä, taivaankappaleista, tekemästä taikoja, parantamasta, harjoittamasta noituutta ja velhoutta, lukemasta loitsuja tahi kysymästä vainaja- ja tietäjähengiltä neuvoa. Mutta kun on niin, että juuri näissä iki-aikaisissa tavoissa on ollut elossa kaikki tosiviisaus, elämänlakien ja -toiminnan tietous, ja juuripa senvuoksi ovat kaikki nämä isäinne tavat loattu ja nimetty paholaishengen puuhaksi. Uskokaa tämä. Tänä aikana on toki niinkin, että näihin tämmöisiin tapoihin ja uskomuksiin on sisällytetty monenmoista turhaa, vahingollista ynnä eksyttävääkin, mutta kun käy samalla niin, että nämät iäisen tiedon kanavat hyljätessänne - pappien aivoittaessa nämä kaikki kuolemansynneiksi - heitätte olkainne yli samointein tiedon ja viisuden kaiken, elämän-ymmärryksen, jonka ymmärryksen eteen elämän henki teidän tahtoo ponnistelevan koska itse on nimenomaan tämä ymmärrys, ja menetätte hengen näkökyvyn tykkänään, viisauden, terveyden, parantamiskyvyn ja moninaiset luonnolliset lahjat, jotka ovat hengen tietouteen ja voimaan heränneille ihmisille varatut. Ja miksihän tämä kaikki on tapahtunut? Siksi, sillä muutoin kuninkaan, valtion, hallituksen ja papiston sortovalta luhistuisi, sillä muutoin te ette enää saattaisi uskoa valhetta - ajatuksen pyöränne herettyä liikkumaan - silmänne avauduttua, ette uskoisi enää sanaakaan mitä he puhuvat. Tämän takia teitä pelotellaan kavahtamaan kaikkea tietoa, tiedonlähteitä, pelotellaan totuutta itsellenne havittelemasta. Pelolla ja kieroudella teitä vallitaan! Mutta katsokaatte vainen minua; tässä minä, Mooses, vieläkin saarnaan totuutta! Kummaa ja ihmettä! On toki minuakin peloteltu, ja monia totuuteen vihkiytyneitä on vangittu, kidutettu ja tapettukin, mutta minun kohdallani järkähtämätön tietoni asiasta jota saan maan päällä opettaa, on antanut minulle suojan, ja se suoja on siinä, että minä en pelkää. Minä en pelkää ruumiini puolesta, sillä minä olen henki, kuolemaa-näkemätön tietoisuus. Minä olen, niinkuin jok'ikinen teistäkin herätessään valheesta ja saavuttaessaan yhteyden sisälliseen henkeensä, on kuolematon, nykyisessä hetkessä ainaisesti elävä voiman henkiolento. Tämähän on vaan se totuus josta olen puhunut: ihminen on henki, hengessä vaan on ihmisen elämä. Mutta eläessänsä kuvitellen ruumiin elämän vaan olevan tosi elämän, ihminen aiheuttaa kaiken pahan maailmaan. Tämän minä, Mooses, olen teille puhunut, ja tämä on totuus, totuuden tieto jonka iäinen hengen mieli tahtoo teidän kaikissa maan kolkissa kaikkina aikoina elävien rakkaiden ihmisten tietävän".  (V. 18:1020. 26:1-10. 27:18, 24, 25) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti