sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Ei Jeesus tullut parantamaan ja säälimään...



"Jos kyttyräselältä otetaan pois kyttyrä, samalla häneltä otetaan pois sielukin - näin kansa opettaa.

Ja jos sokealle annetaan näkökyky, silloin hän näkee maailmassa liikaa pahoja asioita ja kiroaa sen, joka paransi hänet.

Rammalle taas aiheuttaa eniten vahinkoa se, joka saa hänet kävelemään - sillä tuskin hän on alkanut kävellä kun hänen paheensa jo karkaavat hänen mukanaan. Näin kansa opettaa rammoista."  (Nietzsche; Näin puhui Zarathustra)


                                                          ***

Uskonnot ja papit sanovat, että Jeesus tuli parantamaan kaikki... 

Kaamea vale! 

Ei Jeesus tullut parantamaan vaan herättämään! 

Ei Jeesus tullut säälimään ihmisiä maan rakoon vaan kohottamaan!

Tätä hän meille huutaa tänäkin päivänä niin että korvat vinkuvat; "Herätkää elämään... eläkää sitä hengen elämää jota teidän kuuluu elää,

...ei lihanne ole teidän tosi elämänne vaan sisällinen sielunelämänne, omatuntonne ääni, se on teidän jumalallinen älynne, se on  TE."

Ja kun Jeesuksen sanoma, ilosanoma, kuullaan pappien ja uskontojen kieroilun ja vääräksivääntämisen keskeltä, saattaa kyttyräselkä huutaa: 

"Pois tieltäni te suoraselkäiset liperinhypistelijät, täältä tulee kyttyräselkä, elämännälkäinen taakankantaja, ylileveä kuljetus, ylpeä ihmisyydestään ja kompurasta käynnistään!"

...ja sokea huudahtaa: "Näin se on nähtävä! 

...ja rampa hoilottaa silmät kokemisenjanosta leimuten: "Näillä mennään...!"

Ei Jeesus tullut parantamaan vaan sanomaan: "Ota vuoteesi ja käy!

...lopeta ruikutus, ota vastuu omasta elämästäsi ja nouse pahnoiltasi elämään!"
 

Ei Jeesus ollut taikuri ja ilveilijä, kansan viihdyttäjä joka napsautteli sormiaan ja sai ihmisille kasvamaan jalkoja ja käsiä, Ei, - herra paratkoon kuinka typerä ajatuskin!!

Toki monet havahtuivat tätä taivaallista ilofanfaaria kuullessaan ja paranivat, huomasivat että eihän tässä mitään hätää ole, heittivät sääliproteesinsa olan yli ja astuivat elämään! 

...mutta näillä oli jo tahto parantumiseen, kaiken kattava elämännälkä, omasta takaa...

Jeesus vain muistutti totuudesta: "Teillä itsellänne, ihmiset, on kaikki voima, jumal'viisaus ja tieto ja urheus ja uljuus ja kauneus!! siis lopettakaa ruikuttaminen ja toinen toistenne kiusaaminen ja pappien pillin mukaan molittaminen!! 

...ja ylösnouskaa elämään, kirkastakaa jumalan poika itsessänne!!"




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti