maanantai 8. helmikuuta 2016

Yli-ihminen -tosi ihminen...




Yli-ihminen - tosi ihminen


Ja totisesti, te hyvät ja oikeudenmukaiset, viisaat ja uskovaiset! Teistä löytyy paljon naurettavaa, varsinkin pelkonne sille, mikä on aiemmin tunnettu nimellä "piru"!


Sielultanne te olette niin vieraantuneet kaikesta suuruudesta, "ihmisjumalaisuudesta", että yli-ihminen, so. t o s i  i h m i n e n, näyttäisi teistä pelottavalta kaikessa hyvyydessään!

Ja te viisaat ja tietävät, te vain pakenisitte viisauden auringonpaahdetta, jossa yli-ihminen iloisesti kylpisi alastomana!

Te ihmisistä korkeimmat, te oikeamieliset, te palkitut ja kiitetyt ja ylistetyt - epäilykseni teihin ja salainen naurunaiheeni tulee tästä; todennäköisesti kutsuisitte yli-ihmistä, tosi ihmistä - p i r u k s i!

Voi, väsyin näihin korkeimpiin ja parhaisiin, palkittuihin ja kiitettyihin; heidän "korkeudestaan" kaipasin ylöspäin, ulospäin ja poispäin kohti yli-ihmistä!

Kauhu valtasi minut, kun näin nämä ihmisvaliot alastomina: silloin minulle puhkesivat siivet, jotta voisin liitää pois kaukaisiin tulevaisuuksiin.

- Kaukaisempiin tulevaisuuksiin, eteläisempiin eteliin kuin yksikään kuvataiteilija ja runoilija on koskaan uneksinut; sinne, missä jumalat häpeävät kaikkea vaatetusta!

Mutta valepuvussa haluan nähdä teidät, te lähimmäiset ja kanssaihmiset: hienosti pukeutuneina, turhamaisina ja arvokkaina - "hyvinä ja oikeudenmukaisina ja viisaina".

Ja naamioituneena haluan... olen siihen pakotettu... itsekin istua keskuudessanne - etten tuntisi teitä ja itseäni; tässä on ihmisjärkevyyteni...

(NZ/SM)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti