keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Maa -hullujen huone...



"Maa on ollut jo liian kauan hullujen huone!" (Nietzsche)



...Eikö hullujen huoneella tule kaikkien ovien olla lukittuna, ikkunoiden olla lukittuna, kaappien, vessan ovien, keittiöiden ovien, sillä paikka on täynnä arvaamattomia hulluja jotka saattavat milloin tahansa tehdä mitä tahansa, kukaan eikä mikään ei ole turvassa, kaikki on lukittava ja pultattava kiinni, vain siten voivat kaikki elää "turvassa" (pelon keskellä)!

...eikö näin ole!? ...no sehän on selvää, näin on.

 Helsingin seudulla asuu 1,4 miljoonaa ihmistä. 

...ja Helsingin seudulla on aika monta autoa, mopedia, polkupyörää, kodin ovea, toimiston ovea, porttia, kaappia, kellarin ovea, ja nämä kaikki on tiukasti pidettävä lukittuina, eikö? 

..ja ne virtuaalilukot, salasanat ja koodit kännyköissä, älypuhelimissa, tietokoneissa, pankkikorteissa, verkkopankeissa...

Aika monta lukkoa meillä! - (varovainen) raaka-arvio: ihmistä kohti 100 lukkoa, eli yhteensä Helsingin seudulla 140 miljoonaa lukkoa!

Miksi näin?

Siksi, että elämme 1,4 miljoonaa ihmistä käsittävässä hullujen huoneessa. 

Me elämme hourulassa, jossa kuka tahansa saattaa milloin tahansa tehdä mitä tahansa, varastaa auton, polkupyörän, kännykän, identiteetin, salasanan, tunkeutua kotiin ja tyhjentää koko huushollin ja raiskata kaikki. 

Me olemme s y n t y n e e t  hullujen huoneelle, meille ei ole sitä vain kerrottu. 

Jos kyselemme asian laitaa vaikka poliitikolta tai keneltä tahansa kadunmieheltä, saamme vastauksen että täytyyhän paikat ja asiat lukita muutoin tulee heti "joku" ja vie kaiken. 

"T ä y t y y h ä n" toki, hullujen huoneella!

Mutta  m i s t ä  tällainen ääliömäis-mielipuolinen ripustautuminen mitä erilaisimpiin tavaroihin ja valtava kauhu niiden menettämiseen kumpuaa...?

...siitä, kun ihminen ei millään saata uskoa, että hän on henki, ikuisuudesta kotosin oleva iankaikkinen henki. Ihminen ajattelee olevansa liha, kuoleva liha, joka tarvitsee tavaraa selvitäkseen hengissä. Meidän tarvitsee vain erottaa toisistaan liha, joka on kuolema, pahuus, ja henki, joka on elämä, hyvyys.


Pimennyt on nyky-ihmisen mieli, roboteiksi olemme tulleet. Mutta osa meistä on hereillä ja vielä osa heräilee, ja se saa meidät Valo-soturit jatkamaan ponnistelujamme!

  (Santeri Mikkonen)


 
                                     *******



"Valtio? ...se on väkivalta-organisaattoreiden painon alle tarkasti järjestettyyn muotoon pakotettu suunnaton määrä  v a p a u t t a." (NZ/SM)



"Mikä on tuo ihminen valtiossa?

...se on kesyttämistä varten valtioon suljettu olento; olento, joka on rakentanut itselleen itsensä kiduttamisen tahdon, joka  t a h t o  on hedelmä kielletystä ja taakse väistymään pakotetusta sisäistetystä luonnollisesta "julmuuden vaistosta" itseensä vetäytymään säikytetyssä "eläinihmisessä"; valtioon huostaanotettu itsestään eksynyt ihmistä vihaava ja pelkäävä olento - "kunnon kansalainen", "uskovainen", "kristitty", "tasa-arvosta saarnaava arvoromuttamo" -,  joka on keksinyt  h u o n o n  
o m a t u n n o n  tuottaakseen itselleen kärsimystä, sitten kun tämän kärsimyksentuottamistahdon luonnollisempi keino oli käynyt mahdottomaksi." (Nietzsche/Santeri Mikkonen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti