keskiviikko 30. joulukuuta 2015

...kuinka saisin sekoittaa itseni sellaisiin, jotka jo tänään saavat kuulijoita...


Olen kirjoittanut käsikirjoitukset

"KUN TIETO TULI EREHDYKSEN RINNALLE"

joka koostuu neljästä osasta; I Kultainen kaupunki, II Ilosanoman tuoja, III Usko ihmiseen - jumalaan, IV Ottakaamme valo vastaan

sekä

"LÄHTEELLÄ VIHANNAN HEDELMÄPUUN" (viisi Mooseksen kirjaa uuden ajan ihmiselle. kts blogi ja facebook)

sekä

"ILOSANOMA"  (Johanneksen evankeliumi uuden ajan ihmiselle" kts.blogi ja facebook)

"ELÄMÄN ÄLYN KASVOJA RAUHAISANA KATSELIN" (Johanneksen ilmestys uuden ajan ihmiselle. Osa tästä löytyy blogiarkisto 2015 Joulukuu)

Sekä nyt uusimpana jatko-työstönä:

"TULI HÄN JOKA NOUSI AIDALLE JA NÄKEE"  (Vanhan Testamentin profeetat uuden ajan ihmiselle. kts. blogi ja seuraa jatkokertomusta facebookista)

Kuka näitä lukee, ketä ne kiinnostavat?

Eivät ainakaan kustantajia, varsinkaan heitä, jotka jatkuvasti julkaisevat kaikenlaatuisia enkelikirjoja, kuukirjoja, sakrakirjoja, sielunvaelluskirjoja ja hyvän elämän oppaita; heidän keisarinsa kuva on painettuna heidän kolikkoonsa.

Kumma juttu jotenkin.

No eipä ehkä niinkään; tämän ajan ihminenhän haluaa vain viihdettä, henkisyys on sama kuin muoviset ja kiiltelevät ja naksuttavat ja piipittävät ja liikkuvat lelut, joita - herra paratkoon - lapsillemme mielensaasteeksi jatkuvasti syydetään.

Olen  h e n k i n e n - olen siis hyvä ja kelpo! Käyn kuukivihoidossa ja tilaan Minä Olen -lehteä! Olen siis hyvä ja jumalan mielisuosiossa. K a a m e a  v a l h e!

Ketä kiinnostaa totuus?  Ei ketään. Kuka sitä uskaltaa vilkaista? Ei kukaan.

Kuka uskaltaa luopua "henkisestä positiivisesta ajattelusta" joka on ei muuta kuin totuudenkieltämisen ja valheen filosofia? 

Ei kukaan, koska se vie helpon ja mukavan  o m a n  pikkunätin elämäni mennessään, se paljastaa älyllisen ja sielullisen laiskuuden ja pöhöttyneisyyden ja itseriittoisuuden tilan sekä samalla tietenkin valaisee yhteiskuntamme, teknokratisen järjestelmämme mätäpaiseet kaikki!

Nyt lainaan Friedrich Nietzscheä, sillä edellä mainitut jumalan ilmoitukset, jotka olen kirjalliseen muotoon puristanut, kokevat nyt saman kuin tämä valaistunut mestari tuotostensa kanssa aikanansa: "...ei näitä ilmoituksia kukaan halua lukea, nehän ovat suorastaan luotaantyöntävän vastenmielisiä; lähdenpä tästä sakrojani hoidattamaan Sielun peili -lehti kainalossa!"

...samassa venhosessa ollaan, veli Nietzsche.

Olkaatte hyvät, ihmiset:"Antikristus" (1908) alkulause :

"Tämä kirja kuuluu harvimmille. Tuskin yksikään sen lukijoista on vielä syntynyt. Ne ovat niitä, jotka ymmärtävät Zarathustrani; kuinka  s a i s i n   sekoittaa itseni sellaisiin, jotka jo tänään saavat kuulijoita? - Vasta ylihuomenna on minun aikani. Muutamat syntyvät isän kuoltua.

Ne ehdot, joilla minua ymmärretään, ja ymmärretään silloin  v ä l t t ä m ä t t ö m ä s t i,  - vain liian hyvin ne tunnen. Tulee olla rehellinen henkisissä asioissa aina kovuuteen saakka kestääkseen vain edes totisuuttani, intohimoani. 

Tulee olla tottunut vuorilla elämään - näkemään viheliäisen loruilun politiikasta ja kansojen itsekkäisyydestä  a l l a a n. 

Täytyy olla tullut välinpitämättömäksi, ei saa milloinkaan kysyä hyödyttääkö totuus, tuleeko se jollekin turmioksi... tulee olla väkevyyden mielihalu kysymyksiin, joihin ei yhdelläkään ole tänään rohkeutta; rohkeus  k i e l l e t t y y n; ennakoltamääräys labyrinttiin. 

Seitsemän yksinäisyyden tunteminen. Uudet korvat uutta soittoa kuulemaan. Uudet silmät etäisintä näkemään. Uusi omatunto tähän saakka vaienneille totuuksille. 

Ja tahto ekonomiaan suurissa piirtein; säilyttää voimansa,  i h a s t u k s e n s a  koossa... kunnioituksen itseään kohtaan; rakkauden itseensä; ehdottoman vapauden itseään kohtaan...

Hyvä! Nämä yksin ovat minun lukijoitani, o i k e i t a  lukijoitani, ennaltamäärättyjä lukijoitani: mitä  j ä ä n n ö k s e s t ä? - Jäännös on vain ihmiskunta. 

- Tulee nousta ihmiskuntaa ylemmäksi voiman, sielunkorkeuden, - ylenkatseen kautta..." 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti