tiistai 22. joulukuuta 2015

Nietzscheä ruudiksi ja Jeesus tykinkuulaksi...

Antakaamme ihmiselle kunnia!

Nostakaamme ajatteleva, tunteva, ymmärtävä ja tutkiva, rakastava ihminen kunniaansa - siihen kunniaan, joka hänelle kuuluu!

Mutta miten se voi onnistua tänä päivänä, tänä maailmanaikana, jona ihmisyys on poljettu lokaan, kaikkia sen ilmenemismuotoja pilkataan?

On ammuttava kovilla.

Ujuttakaamme totuuden tykinpiippuun Nietzscheä ruudiksi ja Jeesus tykinkuulaksi.

Olkaatte hyvät,  a j a t t e l e v a t  ihmiset: Friedrich Nietzsche (Antikristus. 1908), sekä Jeesus.

         "- Minut on ymmärretty. Raamatun alku sisältää  papin   k o k o  psykologian. - Pappi tuntee vain yhden ainoan suuren vaaran: tieteen (tieto), - syyn ja seurauksen terveen käsitteen. Mutta tieto viihtyy yleensä vain onnellisissa olosuhteissa, - täytyy olla aikaa, henkeä  l i i a k s i  "hankkiakseen itselleen tietoa"... "Siis ihminen on tehtävä onnettomaksi". 

Se oli kaikkina aikoina papin logiikka ja yllyke. - Huomaa jo,  m i t ä, tämän logiikan mukaisena, on tullut maailmaan vasta sen kautta: - "synti"... Syy- ja rangaistuskäsite,   
k o k o  "siveellinen maailmanjärjestys" on keksitty tiedettä, tietoa, v a s t a a n, - estämään ihmisen vapautumista papista... Ihmisen ei tule luoda katsettaan ulos, hänen tulee luoda katse sisäänsä; hänen ei tule viisaana ja varovaisena, oppivaisena katsella luomuksia ympärillään, hänen ei tule yleensä lainkaan nähdä; h ä n e n  t u l e e   k ä r s i ä ... Ja hänen tulee kärsiä niin, että hän alati tarvitsee pappia. -Pois parantajat, auttajat!  Y k s i  
v a p a h t a j a   t a r v i t a a n.

Syy- ja rangaistuskäsite, siihen luettuna oppi "armosta", "lunastuksesta", "anteeksiannosta" - kauttaaltaan  v a l h e i t a  ja vailla jokaista yhdyssidettä luonnollisuuteen ja järkevään perusteluun - on keksitty sekoittamaan ihmisen syy-aistia: se on murhayritys syy- ja seurauskäsitettä vastaan! - E i k ä murhayritys nyrkillä, veitsellä, ei rehellisyydellä vihassa ja rakkaudessa! Vaan arimmista, viekkaimmista, alhaisimmista vaistoista käsin (lihan mielen murhayritys hengen mieltä vastaan. huom S.M.). Pappismurhayritys! Parasiittimurhayritys! Kalpeitten manalaisten verenimijäin vampyrismi! 

...Kun jonkun teon luonnolliset seuraukset eivät enää ole "luonnollisia", vaan ajatellaan niiden johtuneen taikauskon käsite-kummituksista, "jumalasta", "hengistä", "sieluista", pelkkinä "moraalisina" johdonmukaisuuksina, elikä palkkana, rangaistuksena, viittauksena, kasvatuskeinona, silloin on edellytys tietoon turmeltu, - s i l l o i n   on  t e h t y   s u u r i n   r i k o s   i h m i s k u n t a a   v a s t a a n . 

Synti, toistan vielä kerran, tämä ihmisen ylivertainen itsessaastutusmuoto, on keksitty siksi, että voitaisiin tehdä mahdottomaksi tieto, kulttuuri (tosimmassa ja korkeimmassa muodossaan. S.M.), jokainen korkeus ja ylhäisyys ihmisessä; pappi on päässyt  
h a l l i t s e m a a n   synnin keksimisen kautta. 

                                                     *******

Jeesus:

"Sinulla, ihminen, on täysi vastuu kaikesta tekemisestäsi ja sanomisestasi, vain  
s i n u l l a  i t s e l l ä s i, ei ulkonaisella Jumalalla. Jumala, elämän alkuperä, on kylvänyt henkensä maailmaan, ihmisiin, ja meidän on tämä ymmärtäminen ja tätä henkeä itsessämme vaaliminen ja sen tahtoa elämässämme noudattaminen, so. kaikkea elämää rakastaminen ja toisia ihmisiä palveleminen."   
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti