lauantai 5. maaliskuuta 2016

Ensimmäinen rauhansaarna; pahanteosta kieltäytyminen...





                                                Ensimmäinen rauhansaarna

                                                  Pahanteosta kieltäytyminen


Alimmalla yhteiskunnan porrasaskelmalla seisovat ihmiset, me, tavalliset ihmiset, työttömät ja työtä tekevät kansalaiset, luovumme vapaudestamme, syntymässä saadusta ihmisyyden oikeutuksestamme, osaksi isänmaallisen kasvatuksen, osaksi valheellisesti uskonnollisen kasvatuksen, osaksi länsimaisten tuhoavien hyvinvointiaatteiden - joiden keskelle olemme syntyneet ja joiden sielua ja mieltä ja älyä rappeuttavassa vaikutuspiirissä koko ikämme olemme eläneet - hämääminä, osaksi oman etumme vuoksi, luovumme vapaudestamme ja ihmisarvon tunteestamme meidän yläpuolellamme olevien ihmisten hyväksi, ihmisten, jotka tarjoavat meille aineellisia etuja, kuten turvallisen ja pysyvän työpaikan kunnon palkalla. Samanlaisessa asemassa ovat myös vähän ylemmällä porrasaskelmalla seisovat ihmiset, jotka samaten hämäyksen mutta enimmäkseen kuvitellun oman hyödyn vuoksi luopuvat vapaudestaan ja ihmisarvostaan; sama pätee vieläkin ylempänä oleviin, ja niin jatkuu kaikkein ylimmille askelmille saakka – henkilöihin tai henkilöön, joka seisoo kartion huipulla ja jonka ei enää tarvitse hankkia mitään ja jonka ainoa toiminnan motiivi on vallanhimo ja turhamaisuus ja joka tavallisesti on niin turmeltunut ja humaltunut vallasta hallita ihmisten elämää ja elinolosuhteita ja kuolemaa sekä tuohon valtaan liittyvästä ympärillä olijoiden mielistelystä, että hän jatkaen aina vaan pahantekemistään aivan varmasti uskoo tekevänsä ihmiskunnalle hyvää.



Uhratessaan ihmisarvonsa etujen – edullisen yhteiskunnallisen aseman, palkkauksen, toisten ihmisten hyväksynnän – takia kansat, siis me, sinä ja minä, tuotamme noita ihmisiä, hallitsijoitamme, jotka eivät kykene tekemään mitään muuta kuin sitä, mitä he tekevät, ja sitten me suutumme heille heidän pahojen ja typerien tekojensa vuoksi. Syyttää heitä, vahingoittaa heidän omaisuuttaan, murhata heitä on samaa kuin ensin hemmotella lapsia ja sitten piestä heitä.

Jotta ei olisi kansan sortamista eikä turhia sotia ja jottei kukaan vihoittelisi heille, jotka näyttävät syypäiltä, eikä tuhoaisi heidän omaisuuttaan eikä tappaisi heitä, näyttäisi tarvittavan varsin vähän ja nimen-omaan vain sen, että ihmiset, me kaikki, ymmärtäisimme asiat sellaisiksi, kuin ne ovat, ja käyttäisimme niistä niiden omia nimiä. Tietäisimme, että armeija on tappamisen väline - kuka meistä haluaa sydämessään, omassatunnossaan tappamista? – ja että sotajoukon, hämäysnimenä meillä ”puolustusvoimien”, kokoaminen ja ohjaileminen, jota hallitukset, kuninkaat ja presidentit ja keisarit niin itsevarmasti harjoittavat, on tappamiseen valmistautumista. Kunnia ja loisto on siitä siitä niin kaukana kuin vain voi olla.



Kunhan vain jokainen hallitus, kuningas ja presidentti ymmärtäisi, että hänen armeijanjohtamis-virkansa ei ole kunnia tehtävä eikä tärkeä velvollisuus, niin kuin hänen imartelijansa hänelle vakuuttavat, vaan iljettävää ja häpeällistä puuhaa, tappamisiin valmistautumista. Näin jokainen yksityinen ihminen, eli me, sinä ja minä, ymmärtäisimme, että verojen maksaminen sotilaiden värväämiseen ja aseistamiseen sekä etenkin asepalvelukseen meneminen eivät ole yhdentekeviä toimenpiteitä vaan pahoja, häpeällisiä tekoja, että ne eivät ole vain periksi antamista vaan o s a l l i s t u m i s t a tappamiseen, kun me tämän ymmärrämme, silloin häviäisi itsestään meitä suututtava hallitusten, presidenttien ja johtavan rikkaan eliittijoukon valta, jonka takia me heitä nyt syytämme ja heidän päitä vadille vaadimme.

 Niin että ei poliitikkojamme ja presidenttejämme vihata eikä tappaa pidä, vaan on selitettävä heille, että he itse ovat murhaajia varustellessaan armeijoita, pitäessään niitä yllä ja pakottaessaan kansalaisia astumaan asepalvelukseen opettelemaan roboteiksi, jotka tuntemattoman ihmisen käskystä tappavat tuntemattomia ihmisiä; on siis kieltäydyttävä asepalveluksesta ja tällä tavoin estettävä heitä, johtajia, hallituksia, tappamasta ihmisiä.


Jos me, ihmiset, tavalliset kansalaiset, emme vielä menettelekään näin, se johtuu yksinomaan h y p n o o s i s t a, jonka vallassa hallitukset itsesäilytysvaiston ohjaamina visusti pitävät meitä. Niinpä päämäärää, että sodat ja väkivalta lakkaisivat, että ihmiset lakkaisivat murhaamasta sen enempää johtajia kuin toisiaankaan, ei voi edistää vihalla, väkivallalla eikä murhilla – nämä päinvastoin voimistavat hypnoosia ja antavat samalla hallituksille tekosyyn edelleen ylläpitää ja kiristää pakkovaltaa ja sortoa suhteessa tavallisiin kansalaisiin – siis rauhan päämäärä saavutetaan vain tunnistamalla valhe, joka meille tavallisille ihmisille, sinulla ja minulle, on koko elämämme aikana syötetty ja näin herättävä hypnoosista omaan ajatteluun ja todelliseen hengen ymmärrykseen, joka on meidän jokaisen ihmisen elävä ja syvin olemus.

(Lev Tolstoi: ”Omatuntoja”/S.M.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti